ANALYSIS OF HOTEL STAFF IN IMPROVING THE QUALITY OF SERVICE IN HOTELS

Authors

DOI:

https://doi.org/10.55439/EIT/vol11_iss4/a44

Keywords:

Evaluation of service quality, human resources, capacity of hotel employees, investment in human capital

Abstract

This article examines the impact of hotel employees industry knowledge and skills on customer satisfaction in improving service quality and competitiveness in hotels. During the process analysis, questionnaires were developed and interviews were conducted with hotel staff, customers, and management personnel to determine the interaction of these two variables. Based on the results of the research, ways to gain loyal customers and, as a result, to achieve the economic efficiency of the enterprise, by increasing the potential of personnel, are proposed.

References

Pizam, V. Shapoval, and T. Ellis, “Customer satisfaction and its measurement in hospitality enterprises: a A revisit and update,” Int. J. Contemp. Hosp. Manag., vol. 28, no. 1, pp. 2–35, 2016, doi: 10

Núnez-Serrano, J. A., Turri ~ on, J., & Vel azquez, F. J. (2014). Are stars a good indicator of hotel quality? Assymetric information and regulatory heterogeneity in Spain.Tourism Management, 42-77e87

Nunkoo, Robin, Viraiyan Teeroovengadum, Christian M. Ringle, and Vivek Sunnassee. "Service quality and customer satisfaction: The moderating effects of hotel star rating." International Journal of Hospitality Management 91 (2020): 102414.

Atilla Akbaba. (2006). Measuring service quality in the hotel industry: A study in a business hotel in Turkey. International Journal of Hospitality Management. Volume 25, Issue 2, June 2006, PaGES 170-192

Лустина Татьяна Николаевна, Панова Александра Георгиевна. "Использование современных персонал-технологий в индустрии гостеприимства (на примере гостиничных предприятий города Москвы)" Сервис плус, вол. 12, но. 1, 2018, пп. 33-45. дои:10.24411/2413-693Х-2018-10104

"Макконел К. Р., Брю С. Л. Экономнкс: Принципы, проблемы и политика: В 2 г. - М: Республика, 1992. С. 2. - С.171

П.П. Чуваткин, С.А. Горбатов “Управление персоналом гостиничных предприятий”: учебник для среднего профессионального образования / Москва : Издательство Юрайт, 2020. 63-64-стр..1108/ИЖЧМ-04-2015-0167

Абдураҳмонов Қ. Х. Меҳнат иқтисодиёти. Дарслик.- Тошкент. ЎзР ФА «ФАН» нашриёти, 2019. 167 б.

Руткаускас Т.К Экономика организatsiи (предприятия) : учебное пособие : Екатеринбург: «Издательство УМЦ УПИ», 2018. – 102 с

П.П. Чуваткин, С.А. Горбатов “Управление персоналом гостиничных предприятий”: учебник для среднего профессионального образования / Москва : Издательство Юрайт, 2020. 63-64-стр.

Клюева Юлия Семеновна, Николенко Полина Григорьевна. "Теоретические аспекты управления персоналом в сфере сервиса" Азимут научных исследований: экономика и управление, но. 1 (10), 2015, пп. 70-74.

Published

2023-08-28

How to Cite

Rakhmonova Н. (2023). ANALYSIS OF HOTEL STAFF IN IMPROVING THE QUALITY OF SERVICE IN HOTELS. Economics and Innovative Technologies, 11(4), 428–433. https://doi.org/10.55439/EIT/vol11_iss4/a44

Issue

Section

Туризм ва хизмат кўрсатиш